top of page

Proteiny, bílkoviny, proteiny... stále tomu věříte?


Džus :) proteiny, proteiny proteiny… (protein = bílkovina) Stále věříte tomu, že tělo musíte krmit proteinama? Že maso je důležité? A mléčné výrobky jsou nutné pro růst jak kostí, tak i svalů a doslova povinné pro děti? Hmmm…, jak mi potom vysvětlíte mé tělo, které krmím převážně ovocem, doplňuji zeleninou a vylaďuji ořechy a semeny. Vše je přitom tak jednoduché. Zajímám se o výživu a pochopil jsem lidské tělo. Jednoduše vysvětlím. Tělo přijatou stravu rozloží na aminokyseliny, ty se vstřebají a ze vstřebaných aminokyselin si tělo složí vlastní bílkovinu. Pokud jím ovoce a zeleninu, tak tělo nezatěžuji a jen přijímám živou energii a skvělé spektrum výživných látek pro tělo i svaly. Maso a mléko je pro tělo beze zbytku nestravitelné, těžce ho tělo zpracovává, přetěžuje, toxikuje a překyseluje organismus a tím tvoří základ pro jakoukoliv civilizační chorobu, která vás napadne.

Ta výmluva, že dřív lidé takhle také jedli a byli zdraví…. Dřív, ale takhle nejedli jak se jí dnes. Anebo že to maso prostě musíte mít? Ááááááá tak to už je lepší výmluva. Nikoho ale neodsuzuji, také jsem dřív tak jedl. Už od dětství mi říkali, musíš jíst maso, abys měl sílu, polévka je grunt, alespoň jednou denně teplé jídlo… Také jste to slýchávali? Jsou to tak silné návyky, že většina lidí se jich nikdy nevzdá i na úkor svého zdraví a někdy i života.

Každý je sám strůjcem a tvůrcem svého štěstí i zdraví. Cesta ke změně nebývá lehká, a proto Brava dělá nová těla, poradí, vysvětlí, ukáže, naučí a postupně vytvoří nové návyky. Je to proces, lidé často chybují a proměnu jen z napsaného jídelníčku nezvládají. Je potřeba aktivní spolupráce… Ale nemějte obavy. Proměna těla není o neustálém cvičení a dřině. Jídlo je základ a pokud nebudete mít pro to své tělo to správné, tak můžete šaškovat ve fitku jak chcete a výsledek se nedostaví, nebo navíc přijde jojo efekt.

Víte ale co se stane, když jednoho dne sníte cokoliv? Nestane se nic, pokud si z toho neuděláte pravidlo a bez výčitek se vrátíte ke zdravému jídlu. Alespoň se tak sami přesvědčíte, že jdete správnou cestou.

A před cvičením bych také ještě upřednostnil myšlení. Vše totiž začíná v hlavě. Společně jde vše lépe, tak není čeho se obávat. Pak už zbývá si jen užívat zdravého a krásného těla, radovat se ze života, nebo třeba i z perfektně padnoucího oblečení a vychutnávat si léta a báječného jídla.

Co třeba čerstvě odšťavněná mrkev, kedlubna, červená řepa, okurka? Skvělá volba úžasného spektra živin pro tělo. A pokud jste na sladké jako já, tak to můžete vytunit jablkem.

Co říkám, tak i dělám a tělo je mi důkazem. A na začátek bych určitě doporučil si o tom popovídat třeba při konzultaci. Info pro konzultaci ZDE.

Výběr příspěvků
Nové příspěvky
Vyhledávání
Následuj mě
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page