top of page

V jednoduchosti je síla i zdraví


Džus :) Jakmile zapojíme mozek, začne vymýšlet a vymýšlet... Technologie, spěch a názory ostatních nás odvedli od přírody a přirozeného bytí. Honíme se za něčím, co ve finále ani nechceme a už vůbec nepotřebujeme a ani nevnímáme, že náš vlastní život již dávno předběhl. Diditální svět nás odděluje od sebe od lidí. Schováváme se za monitory, ztrácíme hodnoty, jdeme jen po povrchu... Nejraději by jsme vše chtěli hned, instantní... Uvěřili jsme, že zdraví, štěstí a i lásku si koupíme v nejnovější zázračné pilulce. Přeceňujeme co můžeme zvládnout za hodinu a podceňujeme co můžeme dokázat za rok.

Je toho víc z čeho se skládá mozaika života, ale co děláme všichni několikrát za den je jídlo. A zde bych to nejraději podtrhnul v jednoduchosti je síla. Čím méně budete kombinovat a čím méně budete jíst tepelně upravené základní potraviny, tak tím budete zdravější. Jen lidé, díky svému myšlení kombinují takové jídlo, které je pro naše tělo naprosto nevhodné, nepřirozené a tudíž nestravitelné. A tím dáváme základ pro mnohé civilizační choroby, které se v klidu a pokoji v nás tvoří i desítky let. To by mohla být ale kapitola sama o sobě na několik románů. A tak mějte na paměti, že v jednoduchosti je i zdraví a tak pár kousků ovoce, nebo zeleniny bude pro vás větším přínosem jak několika chodové běžně vyvážené meny.

Říká se, že v jednoduchosti je síla. A hleďme ona je to pravda. Pravidelným cvičením se vám začne vracet radost do života a starosti začnou odcházet ani nebudete vědět jak. A tak jen základní cviky už udělají své. Není potřeba složitostí, ale i jen obyčejný dřep anebo klik chce své. A pokud ještě neuděláte shyb na hrazdě, tak nevadí, každý jsme jednou začínali. Tak se dají záda procvičit na nižší hrazdě s šikmo opřenýma nohama, jako na fotografii.

Ano můžeme chodit do fitka poslouchat tam duc duc motivující muziku a využívat nejmodernější posilovací stroje a veškeré komfortní zázemí. Proč ne. Já sám jsem odkojený fitkem a to si ještě pamatuji začátky, kdy jsme opravdu zvedali jen surové železo. Dnes je doba jinde a pokud klient chce, tak trénujeme ve fitku.

Ovšem cvičení venku a s vlastní vahou, je úplně něco jiného. Projít se bosky po trávě, cítit vítr ve vlasech a poslouchat šelest listí a stromů... Už jen ta energie okolí vás začne nabíjet. Čerstvý vzduch a paprsky slunce jsou nenahraditelné. Pro tělo, mysl i duši je to vše přirozenější a lépe zpracovatelné. A překvapující výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Srdce se začíná otvírat a život dostává mnohonásobně větší kvality.

Aby to člověk opravdu poznal, tak to musí prožít. Vůbec mi nemusíte věřit, ale můžete věřit sobě a vyzkoušet, třeba pro začátek jen konzultaci anebo online video návod Začínáme cvičit doma. Pokud ovšem opravdu chcete záruku, že se na to první týden nevykašlete, tak jedině osobní trénink anebo skupinové venkovní cvičení s vlastní vahou. Vše ale najdete kliknutím ZDE.

Výběr příspěvků
Nové příspěvky
Vyhledávání
Následuj mě
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page