top of page

Vitamín C umí zhubnout i zachránit život


Džus :) nejdřív to vypadalo venku na pěknou zimu a nakonec je z toho jen příjemné chladno. Ono zdání někdy klame a tak je kolikrát lepší to jít zkusit, než se nám v hlavě usadí domněnky a začneme vymýšlet výmluvy. Inu venkovní cvičení má toho hodně do sebe a máme-li na mysli zdraví a volnost, tak není nic lepšího a pak je to i víc sexy mít vítr ve vlasech, jak pózovat ve fitku před zrcadlem. A tak nějak podobně je tomu ve výživě a zdraví, myslím tím to zdání, domněnky a podvrhy systému.

A bavim-li se o zdraví, tak na špici budou vitamíny a jejich králem je vitamín C. Bohužel doporučená denní dávka DDD udávaná 80 mg. Tak přesně takovou dávku zpracuje vaše tělo za pár minut než dojdete z baráku do metra. A nebo za pár minut stresu, rozčilování, sportu, nebo i jen pobytu v centru města, no a pak už funguje vaše tělo na dluh a dřív nebo později se to začne někde projevovat na zdraví.

Pozor ať vás zdání neklame, tím že zůstanete doma si moc nepolepšíte, většinou to bývá to nejtoxičtější prostředí. A jedním možných opatření je navýšení vitamínu C. Brava dělá nová těla a tak již ví, že kdykoliv baštíte Céčko, zastavujete někde ve svém těle stárnutí. Podporujete hubnutí i nabírání svalové hmoty. Někde dáváte impuls k opravě a někde zase k detoxikaci. Jinde likvidujete infekci a tak zabraňujete poškození těla volnými radikály.

Doplňování vitamínu C může vymazat téměř všechny druhy onemocnění. Vitamín C vám může jednoduše zachránit život. Tělo si ho neumí vyrobit, takže ho musíte neustále doplňovat ve stravě. Pozor ale na velké jednorázové dávky, v těle se jenom udrží tak čtyři hoďky a pak ho jednoduše vyčůráte, je totiž netoxický a ve vodě rozpustný. Hodně záleží na životním stylu a aktivitách každého člověka, ale běžný člověk určitě jen z jídla dostatek vitamínu C nezíská, protože potřebuje několik gramů Céčka denně.

Pokud se rozhodnete pro jeho navýšení, tak doporučuji postupně navyšovat každý týden, tělo si musí přivyknout, tak jako třeba se cvičením. A celkový denní příjem rozložit na několik dávek během dne a to vždy s jídlem. A jakou dávku si denně brát? Je to individuální a je potřeba znát své tělo, tu hranici mezi 1000 mg až 10000 mg si najít sám, anebo se poradit se zkušeným odborníkem. A tak i když si připravuji RAW jídlo, tak si vždy přidám trošku toho Céčka. Třeba po cvičení si odšťavním mrkev, přidám trošku zázvoru a trs čerstvé organické pampelišky, kterou jsem si natrhal cestou ze cvičení. Případně můžete přisladit jablkem. A ještě přimíchám pár kapek oleje pro vitamíny rozpustné v tucích a k tomu nezapomenu přidat špetku práškového vitamínu C, protože po cvičení má tělo vždy co opravovat a nového budovat. Vždyť záda, to jsou po nohách ty největší svaly těla. A na co lidé nejvíce naříkají, přece na záda. Pár jednoduchých cviků, vhodné jídlo plné živých enzymů a vitamínů, radostnou mysl a nemoci ani nadváha nemají šanci.

Brava dělá nová těla a pokud nevíte, tak se zeptejte, nebo můžeme vše probrat u osobního tréninku. Co třeba 28 dní proměny těla, pro více info, klikněte ZDE.

Výběr příspěvků
Nové příspěvky
Vyhledávání
Následuj mě
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page