top of page

Člověk je jediný tvor, který neví co má dělat a co má jíst


Džus :) člověk je jediný tvor, který neví, co má dělat a jak má jíst. Je toho tolik o čem psát, že člověk neví, kde má začít. A už je to tady. Neví, anebo že je toho tolik anebo obojí? Nebudu si ale hrát se slovíčkama, jde nám přeci o jasnou věc, zdravé krásné šťastné tělo. Můj návod není v dietách a ani jak máte přesně provádět cvik.

Jsem přesvědčen, že klíč ke všemu je v jednoduchosti a přirozenosti. Zamyslete se nad tím, jak se živí zvíře v přírodě. V tu danou chvíli jí pouze jednu surovinu, jeden druh jídla, žádné kombinace o několika chodech a navíc to ani nezapíjí. O dochucování ani nemluvě. Zvíře žijící ve svém přirozeném prostředí se nikdy se nepřejí. A pokud ho nesežere jiné zvíře, tak umírá přirozenou smrtí. Pokud vy budete jíst samotné jablko, nebo mrkev, tak se také nikdy nepřejíte. Jednoduše přestanete jíst, když budete mít dost. Jenže člověk je tvor myslící a tak zjistil, že pokud potravinu tepelně upraví, osolí, osladí a omastí, tak mu to více chutná a automaticky jí dál i když už má dávno dost.

Z 90% konzumujeme jídla, která se skládají z desítek surovin, jenže každá surovina potřebuje jinak trávit. Dále vše je průmyslově zpracované a tím zbavené všech živin. Dnešní jídlo je jen hmota, imitace jídla a výživové hodnoty na etiketě obalu tělo vůbec nezajímá, nemají pro zdraví žádnou cenu.

Lidské tělo má velikou přizpůsobivost, aby přežilo, ale dřív nebo později to stejnak vzdá. Proto dnes již lidé neumírají přirozeně stářím, ale v bolestech na různé nemoci.

Má rada zní, zjednodušte si život. Pokud tím ale myslíte, že koupit si bagetu, nebo si zajít na klasický oběd do restaurace je pro vás jednoduší životní řešení, tak byste si tento článek měli číst 3x denně po dobu jednoho měsíce. Ale naštěstí každý máme tu úžasnou možnost výběru. A to samé platí i o cvičení, speciálních strojích, cvicích a podobně.

Pokud budete dávat tělu jen to správné, co potřebuje a pokud budete cvičit s tělem jeho přirozené pohyby máte vyhráno.

Je tu ještě jedna a ta nejdůležitější věc a tou je myšlení. Brava dělá nová těla a ví, že pokud v tom všem nastolíme rovnováhu, už se nebudete muset na nic ptát. Vše bude pro vás jasné a budete mít i přirozeně zdravé, krásné a šťastné tělo. Najednou pak zjistíte, že záda nejsou jeden celek, ale hned několik svalů a o rukách ani nemluvě. Stačí jeden cvik a jak je vše vidět, co. Pokud najdete pro sebe denně 10 minut na jednoduché domácí cvičení, budete se krmit třeba obyčejným džusem z odšťavněného jablka, pomeranče a zázvoru a budete správně myšlenkově naladěni, tak vás vaše tělo začne milovat… a nejen ono .) Pro návod Začínáme cvičit doma klikněte ZDE.

Výběr příspěvků
Nové příspěvky
Vyhledávání
Následuj mě
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page