top of page

Pijeme o život... 1.díl – Perlivý nápoj?


Džus :) říká se, že vše začíná v hlavě a děláme pak to, co nám ta naše hlava dovolí. Tak teď jsem smazal půlku článku. Trošku mě myšlenky zavedly jinam a já chtěl psát o pití. Najednou zjišťuji, že by se o tom dal napsat román. Ano, pití je tak přirozené, jednoduché, obyčejné, pro mnohé pomíjivé... A tak tomu ani nevěnujeme pozornost. Ano, přestali jsme věnovat pozornost přítomnosti a tak už ani neumíme pít.

Je spousta názorů, teorií, učebnicových pitných režimů, kolik, čeho a jak by jsme měli vypít. Co odborník, to často protichůdný názor. Ale jak to vlastně teda je. Je toho dost co říct a tak to budu dávkovat po kouskách, aby jste to lépe vstřebali.

Bavíme-li se o pití. Tak nejlepší a nejpřirozenější je čistá voda. A když říkám čistá voda, tak tím myslím vodu, neperlivou, bez bublinek a jakýchkoliv kupovaných příchutí. Většina věcí kolem nás je byznys. Proč ne, ale jen pokud nám nejde o zdraví, nebo život. Perlivý nápoj boduje u vašich smyslů, šumí, chutná a pěkně se na to kouká. A to, že vás to zasytí, nebo po tom zhubnete je jen další pohádkou. Jenže ty oblíbené bublinky a je úplně jedno zda jsou třeba jen jemně perlivé je vlastně CO2, nebo-li oxid uhličitý. Je to přesně ta látka, kterou naše tělo vylučuje, je to odpadní produkt a to při každém výdechu. Pokud by jste začali dýchat jen to co vydechujete, tak během chvilky umřete. Perlivý, nebo-li sycený nápoj překyseluje organizmus, narušuje acidobasickou rovnováhu a už jen tím pokládá základy pro jakékoliv onemocnění. I proto se říká, že rakovina je kyselou nemocí. Oxid uhličitý narušuje stěny žaludku a dalších orgánů a tím i trávení. No a to je vlastně naše imunita. Mám ještě pokračovat? To jsou nezaměnitelná fakta. Pro mě je to jasné, ale posouzení o tom v jaké míře to je pro tělo škodlivé už nechám na vás...

Tak a pokračovat o pití budeme příště. Teď běžím na trénink. Víte při cvičení s klienty, toho proberu hodně a zvláště při prázdninové akci 28 dní proměny těla.

Výběr příspěvků
Nové příspěvky
Vyhledávání
Následuj mě
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page