top of page

Pijeme o život... 2.díl – Cukr káva limonáda čaj rum BUM ?


Džus :) tak původně se měl tento článek jmenovat „Kola a džus“, když tu mi bleskla hlavou myšlenka na dětskou hru, kde se odříkávalo „Cukr káva limonáda čaj rum bum“ a najednou jsem to nyní viděl úplně v jiném kontextu. Ano i dnes si zase něco povíme o pití. V minulém článku jsem psal o perlivém syceném nápoji, sodovce s bublinkami... Dnes si rejpnu do dalšího civilizačního nešvaru, který bohužel mění nejen naše zdraví, ale často i život.

A začnu jako minule, protože se to snad už lépe asi nedá říct. Bavíme-li se o pití, tak nejlepší a nejpřirozenější je čistá voda. A když říkám čistou vodu, tak tím myslím opravdu jen čistou vodu, bez bublinek a jakýchkoliv dalších příchutí. Potravinářský průmysl utrácí ročně miliony dolarů za odborníky, kteří vyvíjejí nové a nové příchuti a barvy do nápojů, které lidské chuti lahodí. Ve spojení s psychologickými reklamními experty na manipulaci nemá běžný člověk šanci se ubránit aby si nekoupil ten či onen nápoj, který pijí v reklamách všichni šťastní, mladí a krásní lidé plní elánu a chuti do života. No a samozřejmě, že pak už to vidíme všude kolem sebe v praxi, běžném životě. Ti nejmenší mají v rukou pohádkové lahvičky polepené krásnými obrázky ovoce se stupnicí vitamínů a nápoje v nich mají atraktivní neonovou barvu. Ti odrostlejší drží v rukou lahve snad s nejpopulárnější černou vodou na světě. Znáte pohádku o živé a mrtvé vodě? Vždyť ta reklama s orosenou lahví a úsměvem, tak přeci chtějí žít všichni. No a na nás velké už čekají jiné moudré a decentně elegantní nápojové pasti.

Ano lidé si již nekupují pití, kupují si zážitek a pocit, ale bohužel jen ten v reklamě. Vše co není čistá voda a je průmyslově vyrobené nemá pro přirozený a zdravý pitný režim člověka nic společné. Zapomeňte na přírodní produkty, chutě, barvy a vitamíny. Většinou se jen jedná o chemickou syntetiku. Papír a reklama snese všechno a legislativa tomu krásně nahrává, protože lidé se ve významu užívaných schválených slovních obratů nevyznají. Víte třeba, že 100% ovocná šťáva se nevyrábí z ovoce? A „DDD“ doporučenou denní dávku si zase jen vymyslel člověk, ne příroda, jen zapomněl na to, že cokoliv si dnes koupíte v marketu k jídlu a pití obsahuje chemii. Je to jako skládání mozaiky až jednoho dne zjistíte, že jste tlustý, ale zároveň podvyživený, anebo nemocní. Nikoho nechci strašit ani přesvědčovat o své pravdě, ale ono stokrát nic zabilo i vola. Systém nechce aby jste přemýšleli, ale aby jste konzumovali a přitom je to tak jednoduché – čistá voda a není dál co vysvětlovat. Příroda ani lidské tělo se nedá oklamat. Vše vám časem několikanásobně vrátí.

Jo a pro zvědavé, na fotce jsem si do čisté vody rozmáčkl pár kuliček rakytníku. O tom ale třeba zase příště. Tohle, ale i mnohé jiné probírám s lidmi individuálně i na osobních trénincích. Nejde jen o to mít vysportované tělo, ale hlavně být zdravý, spokojení a opravdu šťastní a ne jen jako. A tak pro ty, co chtějí pro sebe a své tělo více, tu mám prázdninovou akci - osobní nezávaznou konzultaci zdarma s možností 28 dní proměny těla.

Výběr příspěvků
Nové příspěvky
Vyhledávání
Následuj mě
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
bottom of page